Bér nyomtatványok e-mailben küldése - segédlet

Az Armada-Bér-ben elérhető a Bér nyomtatványok e-mailben küldése menüpont. Előfordul, hogy a Felhasználó által beírt SMTP adatok után, amikor kipróbálják a kiküldést, az valamilyen hibaüzenetet ad. Mi az SMTP-hez kapcsolódás hibaüzenetét jelenítjük meg, így az az internetes keresőjében (pl.: Google) felhasználható a probléma azonosítására.

A programrendszer alapesetben csak a titkosítatlan, vagy SSL titkosítású kommunikációt fogadó SMTP kiküldőkhöz való kapcsolódást támogatja.

Nemrég készült egy kiegészítés az Armada-Bér levélkiküldéshez, ami a teszteléseink alapján a TLS vagy STARTTLS titkosítású kapcsolatot is támogatja. Az Office365 és a GMail kiküldője által megkövetelt OAuth2-es titkosítást nem!

Ennek a kiegészítőnek a működésbe helyezése:

 - Töltse le és telepítse fel a https://armada.hu/download/SetupArmFuncs.exe kiegészítőt arra a számítógépre, amin a levélkiküldést végző Armada-Bér program fut. A telepítéséhez esetleg szüksége lehet a rendszergazdája (aki segít önnek a telepítésekkor) segítségére.

 - Az Armada-Bér programban állítsa be (kipróbálását a Telepítés után megnyitott "Bér nyomtatványok e-mailben küldése" menüpontnál átírt adatokkal célszerű végezni) a megfelelő SMTP adatokat (TLS/STARTTLS esetén az SSL ne legyen bepipálva!).

   Abból látszik hogy az új kiküldőt fogja a rendszer használni, hogy az Üzenet szövege felett a jobb szélen megjelenik egy gomb: "EML fájl betöltése mint Üzenet". Ezzel egy többlet lehetőség is megjelenik: az esetlegesen ezzel betöltött email lesz a kísérő levele a kiküldött nyomtatványoknak, az alapértelmezett szöveges helyett.

 - Kérem, ha a telepítés az előbbi szerint rendben volt, akkor végezzen próba kiküldést! Remélhetőleg rendben fog működni. Jelezze vissza az Informatikai ügyfélszolgálatunkra (1/273-3317), ha valami hibaüzenetet kapna vissza!

Amennyiben nem működne rendesen, és vissza szeretne térni az eddigi kiküldési módszerhez, akkor csak el kell távolítania a Armada Funkciók nevű, előbb telepített programot a Windows-ból és utána megnyitva a menüpontot ellenőrizhető, hogy eltűnt az új gomb.

 

Cikk részletei

Cikk ID:
3
Kategória:
Értékelés :