Szakmai Partnerünk interjút készített az Armadáról:

 

Sokan azt hiszik, hogy bérprogramjuk van, addig amíg nem használják az Armadát.”

 

Az Armada szoftverek házigazdáját, Pécsi Melindát kérdeztük a Bérprogramokról. Ő közel 20 éve erősíti az Armada csapatát. A következő interjúban kiderül milyen egy jó bérprogram, mire figyeljünk program váltásnál, hogyan tud az Armada segíteni a bérszámfejtőknek.


E: 20 év alatt rengeteg szakmabelivel találkoztál, beszéltél, ezért teljesen képben vagy arról, hogy milyen egy jó bérprogram. Mesélnél erről?

M: Egy jó bérprogram felhasználóbarát, könnyen kezelhető, mindent kiszámol. Nem kell külön Excel táblázatot vezetni és füzetben jegyzetelni mellette. Gyors, törvényes és úgy működik, hogy a felhasználó azt érzi, hogy a program fejlesztői az ő fejével gondolkodtak.

 

E: Nagyon sok törvényi változás érinti a bérszámfejtők munkáját, ti hogyan tudjátok olyan gyorsan frissíteni a programban?

M: Valóban nagyon sok törvényváltozás érinti a bérszámfejtők munkáját. Az Armadánál egy külön csapat dolgozik azon, hogy minden változás a lehető leggyorsabban, hibátlanul kerüljön az ügyfelekhez. Büszkék vagyunk, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezik hozzánk amiatt, hogy mennyire gyorsan és precízen végezzük a programon a frissítéseket.

E: Mire figyeljünk program választásnál?

M: Lehet, hogy furcsán hangzik, de például még a kezdőképernyő is fontos, hiszen azt a képet elég sokat nézzük munkánk során, ezért fontos, hogy esztétikus és átlátható legyen.
Persze a program tudása az elsődleges. Megfelel-e a cég igényeinek, mennyivel gyorsítja, könnyíti meg munkánkat, mennyire rugalmasak a munkatársak, az ügyfélszolgálat mennyire gyors és segítőkész. Ezekre mind érdemes figyelni.

 

E: Sokszor hallom bérszámfejtőktől, hogy amit nem tud a program azt ők kiszámolják. Szerinted miért megy a programváltás ilyen nehezen?

M: Igen, a munkám során én is sokszor tapasztalom, hogy nehezen engedik el a régi programjukat, még akkor is ha nem felel meg az igényeiknek, és nem elég intelligens. A megszokás nagy úr, pedig akár a munkaidejük 30-50 százalékát is megtakaríthatnák a bérszámfejtők. Fontos belátni, hogy muszáj haladni a korral, nem elégedhetünk meg egy programmal csak azért, mert azt szoktuk meg. Így saját magától és a munkáltatótól von el hasznos időt, azzal, hogy még papíron számolgat a bérszámfejtő és lassan halad, pedig több hasznos ügyet tudna elintézni ezen idő alatt.

 

E: Egy váltás mindig munkával jár. Mit tanácsolsz azoknak, akik érzik, hogy nem elég a szoftverük tudása és egy jobb bérprogramra kell váltaniuk?

M: Egy jó program, egy segítő ügyfélszolgálat mindig segít abban, hogy gördülékenyen menjen az átállás. Nálunk a munkatársak segítenek mindenben a felhasználónak, hogy ne okozzon gondot a váltás. Az Armada Bérprogram annyira felhasználóbarát, hogy egyedül is gyorsan használatba vehető, mégis szeretjük oktatással magabiztossá tenni az új felhasználókat, ha igénylik, hiszen sok olyan trükköt, praktikát tudunk mutatni, ami a mindennapi munkát felgyorsítja, megkönnyíti.

E: Mire vagytok az Armadánál a legbüszkébbek?

M: Több, mint 26 év tapasztalatát ötvözzük az Armada Ügyviteli Programokban. Armadával több, mit tízezer vállalkozás könyvelését, és több százezer dolgozó bérének elszámolását végzik. Azt gondolom, hogy ezek a számok magukért beszélnek. A legbüszkébbek a felhasználók elégedettségére vagyunk.

E: Köszönöm válaszaid. Azt gondolom, nagyon hasznos információk hangzottak el, és remélem sokan kaptak kedvet belevágni régi, nem jól működő programjuk leváltásába. Aki pedig eddig tartott tőle, most frissességet és új lendületet vihet cége és a munkatársai életébe egyaránt.